Loading...Tutor & Guru Tuisyen di rumah Science Year 10-11 (IGCSE) di Horizon Hills Iskandar Puteri Johor & Sekitarnya

Dapatkan cikgu home tuisyen di Horizon Hills, Iskandar Puteri, Johor. Jadikan pelajaran Science Year 10-11 (IGCSE) jaminan pulangan wang. Tutor berpengalaman kami di sini untuk membantu anda lebih cemerlang. Alami dengan memastikan persekitaran pembelajaran yang selamat. Tempah tutor anda hari ini!
KELEBIHAN TUISYEN DI RUMAH ATAU MENGAMBIL TUTOR PERIBADI


Pelajar mendapat perhatian penuh cikgu

Sesi pembelajaran disesuaikan mengikut keperluan dan kehendak pelajar

Tempat & masa kelas adalah mengikut pilihan anda

1. Penyediaan Khas untuk Peperiksaan

Tuisyen di rumah juga memberikan persediaan khas untuk peperiksaan. Guru atau tutor boleh menumpukan pengajaran kepada subjek atau kertas peperiksaan yang akan diambil oleh pelajar. Mereka boleh memberikan latihan peperiksaan dan soalan-soalan latihan yang sesuai untuk membantu pelajar bersedia dengan baik.

2. Pilihan Guru atau Tutor yang Sesuai

Ibu bapa boleh memilih guru atau tutor yang sesuai untuk pelajar mereka dalam tuisyen di rumah. Ini membolehkan mereka mencari seseorang yang mempunyai pengalaman dalam subjek yang dikehendaki atau memiliki pendekatan pengajaran yang sesuai dengan pelajar tersebut. Ini penting untuk memaksimumkan manfaat tuisyen di rumah.

3. Keselesaan di Rumah

Belajar di rumah memberikan suasana yang lebih selesa dan akrab. Pelajar boleh belajar dalam suasana yang mereka kenali dan cinta. Ini juga mengurangkan tekanan yang mungkin dialami oleh pelajar di persekitaran sekolah. Dengan suasana yang lebih selesa, pelajar lebih cenderung untuk berfokus dan menghayati pembelajaran.

4. Penyesuaian kepada Kecerdasan Individu

Setiap pelajar mempunyai tahap kecerdasan yang berbeza. Dengan tuisyen di rumah, guru atau tutor boleh menyesuaikan pengajaran mereka kepada keperluan dan tahap kecerdasan setiap pelajar. Ini membantu pelajar yang lebih lemah untuk meningkatkan keupayaan mereka, sementara pelajar yang lebih cemerlang boleh mencapai tahap yang lebih tinggi tanpa merasa terhad.

5. Peningkatan Komunikasi

Dalam persekitaran yang lebih peribadi, pelajar cenderung untuk lebih mudah berkomunikasi dengan guru atau tutor mereka. Mereka tidak malu untuk bertanya atau berkongsi pandangan mereka. Ini membantu meningkatkan kemahiran berkomunikasi mereka, yang merupakan kemahiran penting dalam dunia sebenar.

6. Pengajaran Peribadi

Salah satu kelebihan utama tuisyen di rumah adalah pengajaran yang lebih peribadi. Dalam kelas sekolah, guru harus memberikan perhatian kepada banyak pelajar sekaligus. Tetapi dalam tuisyen di rumah, guru atau tutor boleh memberikan perhatian penuh kepada satu pelajar sahaja. Ini membolehkan pelajar untuk bertanya soalan, mencari penjelasan tambahan, dan memahami topik dengan lebih baik.

7. Menjimatkan Masa dan Tenaga

Tuisyen di rumah juga menjimatkan masa dan tenaga. Ibu bapa tidak perlu membawa pelajar ke pusat tuisyen yang jauh, dan pelajar tidak perlu menunggu di dalam jadual tuisyen yang ketat. Ini membolehkan mereka menghabiskan lebih banyak masa untuk aktiviti lain seperti bersantai, bersukan, atau mengejar minat lain.

8. Fleksibiliti Masa

Tuisyen di rumah juga menawarkan fleksibiliti dalam hal waktu. Ibu bapa dan pelajar boleh berunding dengan guru atau tutor untuk menetapkan jadual yang sesuai. Ini membolehkan pelajar untuk belajar pada masa yang paling optimum bagi mereka, mengambil kira kegiatan ekstrakurikulum dan komitmen lain.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, tuisyen di rumah menawarkan pelbagai kelebihan yang boleh membantu pelajar meningkatkan pencapaian akademik mereka. Dengan pengajaran yang lebih peribadi, penyesuaian kepada kecerdasan individu, dan fleksibiliti waktu, tuisyen di rumah adalah pilihan yang semakin mendapat sokongan di kalangan ibu bapa dan pelajar. Bagi sesiapa yang ingin melihat peningkatan dalam pencapaian akademik, tuisyen di rumah adalah pilihan yang perlu dipertimbangkan.KENAPA PATUT PILIH TUTORKAMI
Kualiti

Kami mempunyai sistem dan proses pemilihan tutor yang dapat membantu anda mendapat cikgu tuisyen yang berkualiti

Selamat

Kami pastikan tutor melengkapkan semua sesi seperti yang dipersetujui. Ini akan mengelakkan berlakunya kes tutor tidak datang walaupun setelah menerima bayaran

Berpengalaman

Ditubuhkan pada 2013, TutorKami berpengalaman lebih dari 10 tahun membantu ibubapa mendapatkan tutor dan guru tuisyen hampir di seluruh Malaysia
DAPATKAN HARGA KHIDMAT TUTOR DI LOKASI ANDA

Tahap (diperlukan)

Lokasi Anda atau taip Online Tuition (diperlukan)

Bilangan Pelajar

SENARAI TUTOR & CIKGU TUISYEN


Lokasi:
Tahap & Subjek:
Jantina:
Pekerjaan:
Mengajar Tuisyen Online:Aslinda Balqis
F, 23, Other

Biology, Mathematics, Chemistry, Physics, Science

Year 10-11 (IGCSE)

Bandar Dato Onn, Taman Ungku Tun Aminah, Taman Bukit Indah, Skudai, Iskandar Puteri

About Me


My background education revolves around science stream. I sat for IGCSE and achieved 4A 1B. In 2017, I sat for SPM and achieved 9As. My Physics, English and Mathematics subjects are A+. Then, I pursue Foundation in Life Sciences in University of Malaya. I am currently an undergraduate in UM, doing ...

Shawn Lee
M, 40,

Physics, Biology, Chemistry, Mathematics, Science

Year 10-11 (IGCSE)

Taman Pulai Utama, Pusat Bandar JB, Plentong, Taman Pulai Jaya, Iskandar Puteri

About Me


Greetings to all, This is Shawn Lee, currently is a co-founder of skincare company, doing skin research & formulation study. I have 8 years experience in teaching IGCSE & SPM, specialise in Mathematics & Science. I was attenting as a home tutor in KL, students are from Cempaka International ...

Mr. Ong
M, 36,

Biology, Mathematics, Physics, Additional Mathematics, Science

Year 10-11 (IGCSE)

Taman Universiti Skudai, Taman Scientex, Gelang Patah, Taman Pulai Jaya, Iskandar Puteri

About Me


I have many years of experience in teaching English, Maths & Science to all levels of students. I would be happy to see students enjoy learning. I will provide many extra materials for students to take home and study. I am familiar with IELTS, IGCSE as well as international syllabus.

Sayid
M, 26,

Additional Mathematics, Physics, Mathematics, Chemistry, Science

Year 10-11 (IGCSE)

Kulai, Kukup, Kluang, Plentong, Iskandar Puteri

About Me


I'm a Master's Graduate, who finished my master's degree a few months ago with distinction. Subjects that I'm most passionate about are maths, physics, and chemistry. My ambition and long-term goal are to be a lecturer or teacher and hopefully sharing my passion for learning and exploring. ...